Welkom op het profiel van José van Rosmalen

Naam José van Rosmalen
Lid van Leesgedichten
Aantal gedichten 115
Favoriete gedichten Favoriete gedichten | Favoriete dichters Favoriete dichters | Bekijk alle gedichten Alle gedichten
Persoonlijk
Profiel afbeelding
Favoriete gedichten Stuur privébericht
Profiel gegevens
Geboortedatum: 14-05-1947 Laatst online: Meer dan een jaar geleden
Geslacht: Man Lid sinds: 26-10-2012 16:59
Land: Nederland Laatste gedicht: Oud zeer

Persoonlijke tekst:
Iets over mezelf

Mijn naam is José van Rosmalen. Ik ben geboren in mei 1947, het begin van de warmste zomer ( nog altijd!) die Nederland ooit had. Ik groeide op in Utrecht en Den Bosch en woon nu in de regio Rotterdam. Mijn voornaam José leidt soms tot verwarring omdat veel vrouwen zo heten, zeker in Brabant en Limburg. Internationaal gezien is José juist weer een mannennaam, vooral in Spaanstalige gebieden.
Ik was het enige kind van mijn ouders die zelf allebei uit grotere gezinnen kwamen. Mijn moeder had Italiaanse voorouders. Als zesjarig jongetje kreeg ik de eerste problemen met lopen, door wat later een erfelijke spierziekte bleek te zijn. Inmiddels heb ik geleerd om met die lichamelijke beperking te leven.
Ik houd van schrijven, lezen en reizen. Als jongeman trok ik er liftend op uit, later zocht ik meer het comfort; al die reiservaringen hebben een schat aan indrukken achtergelaten.
Ik ben opgegroeid tussen boeken; mijn vader werkte bij een uitgeverij; zo ontdekte ik al jong het lezen. Ik lees literaire boeken, thrillers, biografieën en ook wel boeken over kunst. Zo heb ik veel gelezen van W.F. Hermans, Simon Vestdijk en Mulisch, maar ook de Wallander-reeks en de Millennium trilogie, de spannende boeken uit het hoge noorden.
Nu ik wat ouder ben en niet meer financieel afhankelijk van een baan, richt ik me meer op schrijven. Ik beperk me niet tot één genre, maar schrijf gedichten, columns en korte verhalen. Een aantal daarvan heb ik dit voorjaar gebundeld in het boekje ‘over grenzen’ dat ik in eigen beheer heb uitgegeven. Ik plaats daarover ook iets in ‘mijn boeken’.
Ik ben getrouwd en vader van een volwassen zoon. Verder nog wat details, ik houd van boerenkool met worst, het maken van fietstochten en het onderhouden van goede contacten. Je bent bovendien nooit te oud om te leren!

Mijn website is: www.josevanrosmalen.nl