Sorteer gedichten op: Waardering - Datum - Titel

Sinterklaas gedichten

Hier vindt u de beste en leukste sinterklaas gedichten en gedichten over sinterklaas. Deze sinterklaas gedichten staan gesorteerd op grond van beoordelingen van lezers. Wil je ook reageren op sinterklaas gedichten, gedichtjes inzenden, mee discusseren of in contact komen met andere dichters? Meld je snel aan. Veel leesplezier!

Wat kan ik verwachten onder Sinterklaas gedichten?

Veel mensen, vooral mensen met kinderen, kijken altijd erg uit naar de Sinterklaas periode. Sinterklaas is voor kinderen het feest van het jaar! Al vroeg maken de kinderen een verlanglijstje en kijken naar Sinterklaas met zijn zwarte pieten op tv. Tegenwoordig zijn er veel programma's waar Sinterklaas dagelijks te volgen is. Zo heb je het Sinterklaas journaal.

Sinterklaas gedichten horen ook bij de traditie. Een gedichtje van Sinterklaas hoort bij iedere surprise. Of het nu een gemakkelijk rijmend gedichtje is, of een wat ingewikkelder sinterklaasgedicht, het blijft leuk! Sommige mensen zijn niet zo goed in dichten, waardoor wij in combinatie met de dichters op LeesGedichten.nl wat leuke gedichten online hebben gezet! Je kunt er voor kiezen om een deel van het gedicht te gebruiken en vanuit daar een nieuw eigen gedicht samen te stellen. Het leukste is namelijk dat je een persoonlijk gedicht schrijft. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten wat de hobby's en dagelijkse bezigheden van de persoon in kwestie zijn.

Het Sinterklaasgedicht kun je ook nog op een speciale manier 'opmaken'. Je kunt het bijvoorbeeld wat spannender maken met wat roetvegen op het papier of geschreven met een ouderwetse vulpen. Een handgeschreven gedicht ziet er leuker uit dan een getypte versie!

Wanneer jij zorgt dat je een leuk gedichtje kunt toevoegen aan je Sinterklaas surprise dan zul je zeker veel waardering krijgen waardoor het Sinterklaasfeest nog gezelliger zal worden!