Auteur: Frans Vos / 3 December 2013

Wortelstamp

Afdrukken

Als ik denk aan 5 december in mijn kindertijd, spannend niets gewend alles wat de Sint bracht daardoor werd mijn kinderhart verblijd.

De oude klomp van mijn lieve vader gevuld met een grote wortel van eigen teelt, werd door ons moederke uit de kelder gehaald en op gedeeld.

In alle vroegte van de avond vol spanning maar vast naar bed gegaan, dat is beter zij ons moeke want dan kan je vroeg op gaan staan.

`s morgens al heel vroeg wakker op de donkere ijskoude zolder boven, hoorde ik dat er in de keuken behoorlijk met de tafel en stoelen werd geschoven.

Mijn oudere broer die langs me lag onder de klammige licht aan gevroren deken, zei he menneke doe is rustig of moet je op de trap je nek breken.

Maar zei ik, zou de sint vannacht wel zijn geweest? Ik denk zei, hij dat hij er nog is, met al die herrie of hij is er tussen uit gepeesd.

Dan staat ons moeke in haar nachtjapon op de trap bij het opkamer op wacht, kleed uw eigen maar eens vlug aan jongen, en zie maar eens wat hij heeft gebracht.

Wat een geluk hij was mij niet vergeten toch gekomen met dat barre weer, lang heb ik samen nog met ons moeke gezongen die keer

Zo ging het toen in onze jaren anders maar met minder snel tevree, dat was voor ons nooit geen ramp, het was wel gek als de Sint weg was rook in de avond steevast de geur van verse wortelstamp

Sinterklaas gedicht door: Frans Vos
Informatie

Dit gedicht is 4.845 keer bekeken.

Waardering

Totale waardering: 8 (4 stemmen)

Bekijk ook eens
gedichten over sint
gedichten over wortel
gedichten over blij
gedichten over moeder
gedichten over zolder

Heb jij genoten van het Wortelstamp gedicht? Help ons mee!

Bekijk en beoordeel gedichten. Registreer jezelf en voeg zelf een gedicht toe!

Reacties op gedicht 'Wortelstamp'

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, ben jij de eerste?

Reactie plaatsen

Uw naam: Uw reactie: Ik ga akkoord met de voorwaarden

Nog makkelijker en eenvoudiger reageren? Meld je snel aan!