Auteur: End / 9 Oktober 2021

Verkocht als een dromer

Afdrukken

Momenten zijn verloren geraakt in de mooie kleuren van de buis. Want wat er zich nu nog achter de schermen speelt, valt steeds in herhaling. De gekregen tijd verliest maar leven. En al zijn waarde wordt met de seconde verdreven in een verroeste blik die vast hangt aan het zachte zijden draadje.
Met een grote Smile staren we verder naar schijnheilige verbeeldingen op een bakstenen muur. Wachtend op de te verkrijgen meningen zonder enig inhoudelijk verband. Vastberaden één en al oor voor commentaar gebouwd zonder funderingen. Laten we nu de kijkcijfers bekijken en vermenigvuldigen met hersencellen die toch geen inbreng meer hebben. De som zal worden herberekend met een utopie die voor iedereen telt. Want jullie zijn het belangrijkst voor ons.

Een ogenblik geduld a.u.b., het is tijd voor reclame. Download nu de gratis app! Doe snel mee en betaal later. Kies je eigen dubbelganger om aan de wereld te tentoonstellen. Een kopie van je mooiste zelf. Ook veel kennis te winnen in advertenties over de enige echte papieren zakdoeken. Met een hoop snot valt alles terug in zijn plooi. We zijn het witte product geworden van dezelfde makelij. Verkocht als een dromer, maar vervangen door een goedkopere fantasie. Als een nagebootst eindproduct met de ontbrekende kwaliteit.

Nu de visie verder blijft rafelen in de voorgelegde richtingwijzers van het Huis des lage Here, worden eisen omgetoverd in hebzuchtige wensen door maskers met een nieuw gezicht. “Glimlach naar de wereld” wordt geroepen en galmt voorbij de tralies van je eigen huis. Wat er zich buiten afspeelt, wordt
in handen gegeven van visionaire sadisten. Kunstenaars in het schilderen van betonnen muren op documenten voorbijgegaan aan de meningen die wel zo vrij waren om zich te uiten. Hun knapste truc, uitgevoerd in een toneelstuk met de meest favoriete Nar, om de moed hoog te houden.

Meester van het Huis des lage Here voedt van de pot gerukte idealen in het kader van het rijke diner. Elk ontwerp proeft maag en darm van deze hebberige alleseters die graag lustig te werk gaan. Laten we de angst liederlijk bespelen met een obscuur instrument zodat gesjoemel binnen de regels valt. Klinkt toch als muziek in de oren: “een groot feest voor iedereen”! En maar weer tot in de late uren betalen voor bekokstoofde duizelingwekkende brouwsels die het feest op gang moeten houden.

Wanneer de avond eindigt en de frank is gevallen, wordt het glas geheven met dronken appreciatie voor wel gevraagde rust. Eindelijk terug onder eigen lakens de dromen weer tot leven roepen die verloren waren gegaan in de massa. Weer klaar voor de ochtendstond die men allang vergeten was. Verstomd door een frisse kijk naar de wereld vanuit een bewust ZIJN die de geest voed met het heerlijke van het eerlijke eigen.

Levens gedicht door: End
Informatie

Dit gedicht is 27 keer bekeken.

Waardering

Totale waardering: 7 (1 stemmen)

Bekijk ook eens
gedichten over leven
gedichten over bewustzijn
gedichten over gedachten
gedichten over ego
gedichten over jezelf

Heb jij genoten van het Verkocht als een dromer gedicht? Help ons mee!

Bekijk en beoordeel gedichten. Registreer jezelf en voeg zelf een gedicht toe!

Reacties op gedicht 'Verkocht als een dromer'

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, ben jij de eerste?

Reactie plaatsen

Uw naam: Uw reactie: Ik ga akkoord met de voorwaarden

Nog makkelijker en eenvoudiger reageren? Meld je snel aan!